În sportul cu balonul oval, cavalerii fluierului rezolvă fazele confuze, din terenul de țintă, cu ajutorul unui oficial care urmărește reluările tv.
Până să semene cu filmele SF, fotbalul rămâne teren de discuții și polemici legate de introducerea arbitrajului video. Încă din anii 90, la SPORTEL, salonul organizat la Monte Carlo, s-a vorbit deseori despre tehnicile de televiziune prin care pot fi eliminate multe dintre greșelile întâlnite acum.
De asemenea, în ultimul timp au fost vehiculate și alte variante: montarea unor senzori în stâlpii și barele porților sau chiar în balon pentru a semnaliza atunci când este gol valabil, introducerea unor arbitri de poartă. Cu toate acestea, până acum nu s-a luat o decizie.
În alte sporturi, socotite conservatoare comparativ cu fotbalul, arbitrajul video este o realitate. În rugby, de pildă, în momentul în care se produce o fază confuză în terenul de țintă sau la loviturile de pedeapsă și transformări, cavalerul fluierului solicită asistență video. Un oficial urmărește reluările și validează (sau nu) încercarea. Imaginile sunt difuzate și pe stadion, iar publicul pricepe mai devreme dacă a fost sau nu eseu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER